Nyheter

Publicerad onsdag 7 januari 2015

Ny representant / lagkamrat!

Vi börjar det nya året med en värvning, Henrik Fredriksson, som har gedigen bakgrund inom möbler och börjar hos oss idag. Henrik kommer att ha hand om Västsverige, Mälardalen samt delar av Småland, samt Blekinge och besöka och informera arkitekter, inköpare och återförsäljare. Henrik sitter inte på bänken utan börjar i startelvan direkt. För att kontakta Henrik så nås han på mobil 0733 47 74 62. Vill du hellre skriva är e-posten: henrik.fredriksson@balzar.se


Publicerad fredag 4 april 2014

Balzar Beskow i Milano!

Balzar Beskow ställer för första gången på 57 år ut i Milano. Vi återfinns i den svenska satsningen ”SWEDISH PRESENCE” i designdistriktet Brera i Milano. Lokalen heter La Pelota och ligger på Via Palermo 10. Vi önskar er hjärtligt välkomna om ni kommer att vara på plats i Milano under mässan. I det fall ni inte kommer att vara där kommer ni att kunna följa vårt Italienäventyr på vår Facebook sida. Benvenuto! Welcome!


Publicerad fredag 4 april 2014

Block

Nya stol Block och karmstol Block är generösa skapelser skapade av designern Sami Kallio. Sits och rygg i skiktlimmat formpressat trä och underrede i metall. Den smarta ryggen med sin tjockare underdel ger ett rent uttryck, samt gör att toppen på den formpressade ryggen är riktigt tunn. Stolen är lätt, staplar tätt och genom att ryggbricka och sits är generösa så är har den hög sittkomfort. Sitsen kan fås klädd och i olika träslag. Stolen kan betsas och underredet kan lackas i olika färger eller kromas.


Publicerad måndag 3 mars 2014

Charles – NEWS 2014

Stol Charles premiärvisades på möbelmässan i Stockholm i år. Den är gjort helt i formpressad björk och genom sin konstruktion med få delar så är den en lätt trästol. Designen med en del som håller ryggbrickan gör att man får en svikt i ryggbrickan och den följer med när man rör sig. Stol Charles är stapelbar och kan fås i betsad samt med laminat i ytan på sits och rygg.


Publicerad tisdag 4 februari 2014

SSF 2014

Vi ställer ut på årets möbelmässa i Stockholm. Vi lanserar flera nyheter av Sami Kallio, Poul Leroy och Tim Alpen. Vi finns i monter A 12:10.


Publicerad tisdag 15 oktober 2013

1 + 4 = 14

Ett nytt enkelt sarglöstbord har tillkommit till Balzar Beskows produktprogram. Bordet består av endast 1 skiva och fyra ben, därav namnet. Bordet finns i flera format, storlekar, färger och material. För mera information titta på B-14 på PRODUKT / BORD fliken.


Publicerad torsdag 19 september 2013

B-100 L

Äntligen lanserar vi bordet B-100 L. B-100 L är en vidareutveckling av det tidigare B-100. Behovet av ett större bord i samma familj växte fram. B-100 L finns i flera format, storlekar, färger och material. Bordet är designat av Tim Alpen.


Publicerad fredag 7 juni 2013

Färskt nyhetsbrev

Vi har just skickat ut vårt första nyhetsbrev. Har du inte fått det och för att inte missa nästa kan du anmäla dig här eller läsa det på din dator.

Prenumerera

Läs direkt


Publicerad fredag 7 juni 2013

Ny Facebooksida

Äntligen! Nu finns Balzar Beskow på Facebook på riktigt! Vi kommer att lägga ut snabbare nyhets notiser samt informera inför mässor och events. Välkommen att följa oss, känna oss bättre och veta litet mer!

Klicka här för att komma till vår Facebook sida.


Publicerad fredag 15 februari 2013

HOLD

Balzar Beskow har lanserat det nya sarglösta bordet Hold designat av Tim Alpen. Bordet finns i flera olika storlekar, format, färger och material. Underrede består av ett svarvat ben som gängas upp i skivan. Det svarvade benet har en bredare klack längst upp mot skivan. På benet träs ett beslag i formperssat trä som fästs fast i skivan och stabiilserar benet. Det formpressade beslaget kan vara i björk natur eller bestas för att framhäva detaljen.


Publicerad fredag 15 februari 2013

HOLD

Hold är ett sarglöst bord med runda ben. Benkonstruktionen består av ett svarvat ben och en skicktlimmad bygel som spänner fast benet och hjälper till så att bordet blir stabilt. Bordet finns i flera material, färger, storlekar och former.


Publicerad måndag 5 november 2012

Stockholm Furniture Fair 2013, 5 – 9 Februari

Snart är det dags igen för en ny upplaga av möbelmässan i Stockholm. Vi kommer att duka upp nyheter i A-hallen i monter A12:22. Vi ser fram emot att träffa er där och jobbar på för att ha allt spännande klart tills dess!


Publicerad torsdag 11 oktober 2012

Besök oss på Orgatec i Köln den 23-27 Oktober

Vi ställer ut på Orgatec i Köln och finns i hall 10.2 med monternummer J060. Vi är stolta att kunna visa årets nyheter samt en glimt av näst års kollektion redan nu på mässan. Vi önskar alla välkomna! Willkommen!


Publicerad måndag 2 juli 2012

Gråbo nya skolor – tre skolor i Lerum

Så här en bit in på sommarlovet och med semestern inpå knutarna har vi levererat ett av våra största skolprojekt någonsin. Det gäller klassrumsmöbler till tre F-9 skolor i Lerums kommun, i stadsdelen Gråbo.  De heter Lekstorpskolan. Ljungvikskolan och Röselidsskolan. Det tre skolorna har olika inriktning och är byggda med klimat, giftfrihet och hållbarhet i åtanke.  Inredningen i dessa skolor har projekterats av Liljewall Arkitekter co uppdragsgivare är Lerums Kommun. Stolarna till eleverna är stol S-393 i björk till de äldre eleverna och elevstol S-293 H till de yngre. Som elevbord används bord Line B-305 i björk med laminatyta. Total har vi levererat ca 1500 stolar och bord till dessa samt en del förvaring. Alla tre skolorna håller på att möbleras och är tänkta att vara klara för inflyttning till höstterminen. Åter försäljare i detta projekt är Input Interiör i Göteborg. Bilderna är tagna i Ljungvikskolan som ännu inte är helt färdigmöblerad. Vi återkommer med bilder från detta projekt längre fram.


Publicerad torsdag 21 juni 2012

Hörsalskatalog!

Nu lanserar Balzar Beskow sin nya hörsalskatalog. Katalogen innehåller inspirationsbilder, referensbilder och all information som behövs för att använda sig av Balzar Beskows hörsalsstolar.

Katalogen finns att ladda ner som PDF i denna nyhet!


Publicerad fredag 25 maj 2012

Trippel A rating

Balzar Beskow har fått högsta betyg!

Så här i skolavslutningstider är det roligt att meddela att vi har fått högsta betyg i ordning och uppförande vad det gäller ekomomin.

Balzar Beskow har blivit tilldelade trippel A i kreditbetyg av Soliditet. Det betyder att vi har få högsta kreditbetyg och därmed har en stark ekonomisk bas. Detta är i sin tur tryggt för våra kunder och för våra leverantörer att vi kan leva upp till de åtaganden som vi har.

Ratingskalan AAA ägs av Soliditet och sammanställs från öppna källor som Bolagsverket, Skatteverket, SCB, Kronofogdemyndigheten och Lantmäteriverket. Skalan som går från AAA som är bästa betyg till C som är sämsta sammanställs utifrån en mängd olika beslutsregler. För att erhålla AAA skall man bland mycket annat ha nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt. Sammanlagt har straxt över 3% av landets bolag AAA i kreditbetyg.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.


Publicerad tisdag 20 mars 2012

Miljöcertifiering

Balzar Beskow har blivit miljöcertifierade under oktober 2011. Vårt miljöledningssystem är nu certifierat enligt ISO 14001. Vi har sedan länge arbetat med att minska vår påverkan på miljön och detta är ett led i att formalisera det arbetet. De som reviderat vårt arbete är certifieringsföretaget Intertek och efter revisionen konstaterade man att Balzar Beskow blev godkända helt utan några anmärkningar. Detta var något som revisorn inte varit med om tidigare och ett kvitto på hur rätt vi arbetat med vårt system, plus en väldigt bra start.

En stor del av arbetet med miljö är att vi går över till helt vattenbaserade lacker och betser. Detta arbetet är i stort sett klart under september.


Publicerad fredag 16 mars 2012

Vatten i lacken, vatten i betsen

Vi har nu lanserat de nya betsfärgerna.Som ett led i vårt ständiga arbete med miljöpåverkan är dessa i likhet med alla våra lacker vattenbaserade. De finns avbildade på sista insidan av årets prislista tillsammans med standardlaminat och metallacker. De nya standardbetserna får sina färger från miljövänliga pigment.


Publicerad tisdag 7 februari 2012

Möbelmässan 2012

Under årets möbelmässa ställer Balzar Beskow ut i A-hallen. De presenterar flera nyheter, kom förbi och titta!


Publicerad torsdag 22 december 2011

God jul och gott nytt år önskar vi på Balzar Beskow er alla!


Publicerad onsdag 12 oktober 2011

Planer för hemsidan

Vi har gjort om layouten på hemsidan och gjort plats för mer information. Vi ville göra den mer strukturerad och överskådlig samt få ut mer information och bilder på sidan. Vi kommer löpande uppdatera sidan med mer bildmaterial, 2 och 3D CAD filer samt mer projekt och projektbeskrivningar. Sidan är tänkt att bli ett mer och mer komplett verktyg för att skaffa informationen man behöver.

Nya hemsidan är producerad i samarbete med Tim Alpen och Andreas Engberg.


Publicerad tisdag 11 oktober 2011

Ny bordsserie ”BENT TABLE”

Nu lanserar vi en ny funktionell bordsserie i olika format. Serien finns i kvadratisk, rektangulär och cirkulär form. Bordsskivan ser ut att ligga och vila / rulla på benbocken. Trots det så är bordet mycket stabilt.

Läs mer om Bent på produktsidan…


Publicerad fredag 17 juni 2011

SSF 2012

Vi ställer ut för 16:de året och kommer att ha spännande nyheter på plats. Bordet Bent är en av nyheterna och det blir fler. Vår monter i år har monternummer A16:11 och mässan pågår 7 – 11 Februari.


Publicerad måndag 23 maj 2011

Ny katalog

News!
Balzar Beskow har släppt en ny spännande inspirationskatalog. Där kan du se alla produktnyheter för 2011.